www.surinamersindiaspora.net

Get†the†Adobe†Flash†Player†to†see†this†video.

 

Home
Van de webmaster
Republiek Suriname
Wie zijn... Wij Surinamers
Waarom wij vertrekken
Hier wonen en werken wij
Wij vertellen

Diaspora Toerisme
Resort Bakkie
Vliegtarieven
SrananPasi

Berichten in de media

 

Vliegtarieven

SURINAMERS IN DIASPORA 2013 |

 


Actie
Eerlijke, concurrerende vliegtarieven voor de Nederlandse consument naar Suriname door samenwerking. Samen sta je sterker.
- Transparantie in de opbouw ticketprijs
- Prijsafspraken SLM en KLM tegengaan
- Realiseren van marktwerking (vliegrechten voor concurrerende vliegtuigmaatschappijen)

Wij moeten ons sterker maken voor eerlijke, lagere vliegtarieven naar Suriname

 

In 2011 dook Tros Radar in de wereld van goedkope tickets in samenwerking met de Universiteit Twente. Het zou mooi zijn als Tros Radar of een andere instantie een duik neemt in de wereld van dure vliegtickets. Zoals die van Amsterdam naar Paramaribo en vice versa die door de SLM en KLM (mogelijk prijsafspraken) worden gehanteerd. In het ergste geval (hoogseizoen) kost een ticket 1750 euro. Een vluchtig googlelen levert op dat een ticket naar Jakarta, IndonesiŽ 572 euro kost. De vliegafstand tussen Amsterdam en Paramaribo bedraagt 7.500 km en van Amsterdam naar Jakarta 11.360 km. Een klein rekensommetje: de ticket naar Jakarta kost 0,0503 euro per km en naar Paramaribo 0,2333. Een vliegticket naar Paramaribo kost dus 4,5 keer duurder dan een vliegticket naar Jakarta.

Steun Claudia Refos


Claudia Refos in stralende actie
Claudia Refos maakt zich sterk voor eerlijke, lagere tarieven van Amsterdam naar Paramaribo en omgekeerd. In het kader van de Surinaamse weg naar een duurzame voorspoed. Wij Surinamers gaan haar flink ondersteunen.

 

 


Lagere tarieven ook gunstig voor Diaspora Toerisme

Er is onderzoek verricht naar diaspora toerisme door Keith Nurse Ph. D, van het Ramphal Institute van de University of the West-Indies in Canada. Op basis van dat onderzoek is er een documentaire gemaakt, getiteld: Forward Home: The Power of the Caribbean Diaspora. De lancering in Paramaribo was op 17 oktober 2011 in het TBL Cinemas.