www.surinamersindiaspora.net

GettheAdobeFlashPlayertoseethisvideo.

 

Home
Van de webmaster
Republiek Suriname
Wie zijn... Wij Surinamers
Waarom wij vertrekken
Hier wonen en werken wij
Wij vertellen

Diaspora Toerisme
Resort Bakkie
Vliegtarieven
SrananPasi

Berichten in de media

 

Diaspora Toerisme

SURINAMERS IN DIASPORA 2013 |

 


Er is onderzoek verricht naar diaspora toerisme door Keith Nurse Ph. D, van het Ramphal Institute van de University of the West-Indies in Canada. Op basis van dat onderzoek is er een documentaire gemaakt, getiteld:
Forward Home: The Power of the Caribbean Diaspora.
De lancering in Paramaribo was op 17 oktober 2011 in het TBL Cinemas.


 

Heritage Festival Suriname

In 2011 vond het eerste Heritage Festival plaats. Surinamers die buiten de Republiek Suriname wonen en werken die hun familie en vrienden in Suriname bezoeken vallen onder diaspora toerisme.

Op initiatief van de Tourism Union of the Republic of Suriname (Tours), Intent- Suriname  en het Directoraat Culuur werd een basis gelegd voor een derde toeristen seizoen in Suriname. Dit initiatief wordt ondersteund door het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme  met name het directoraat  Toerisme en de de Stichting Toerisme Suriname (STS). Het Suriname Heritage Festival werd georganiseerd in het district Commewijne als eerste pilot. Dit festival vond plaats in de periode van 10 13 februari 2011.
Het initiatief  vloeit voort uit een intensieve discussie over de potentie van diaspora toerisme voor Suriname.

Toeristisch product

Het toeristische produkt bestaat uit de unieke combinatie van heritage, cultuur, natuur en evenementen. En diverse bezienswaardigheden. De belevenis van het verleden en het heden zijn belangrijke elementen in dit toeristisch produkt.
Met dit festival als pilot wordt beoogd een basis te leggen voor het creren van een derde toerisme seizoen voor Suriname. Goed voor de ontwikkeling van de economie. Het bijzondere doel hierbij is de ontwikkeling van locaal ondernemerschap direct of indirect gelinkt aan de branche.