www.surinamersindiaspora.net

GettheAdobeFlashPlayertoseethisvideo.

 

Home
Van de webmaster
Republiek Suriname
Wie zijn... Wij Surinamers
Waarom wij vertrekken
Hier wonen en werken wij
Wij vertellen

Diaspora Toerisme
Resort Bakkie
Vliegtarieven
SrananPasi

Berichten in de media

 

Van de webmaster

SURINAMERS IN DIASPORA 2013 |

 

 

Hoe wij hier ook samen kwamen...

In de loop van vele eeuwen kwamen ze naar Suriname. Om verschillende redenen en op verschillende tijdstippen. Europese kolonisten, Afrikaanse slaven en migranten uit Azi en Europa. Nu zijn zij allemaal n geworden met de Indianen, nu Inheemsen genoemd. En met de oorspronkelijke bewoners van Suriname. Zij zijn 'Wij Surinamers' geworden.

Als Surinamers gaan wij al decennia lang de wereld in.
Om te ontdekken en om ons geluk te beproeven. Geen idee waar wij allemaal terecht zijn gekomen. Want wij houden geen contact met elkaar. Dat kon niet. Iedereen was bezig om te overleven. Nu nog...
En mogelijkheden zoals wij die nu kennen, waren er toen niet. Digitale wegen maken ons leven wel heel erg makkelijk. Wij zoeken contact met andere 'Wij Surinamers' via de sociale media. Wij sturen filmpjes de wereld in om ons bekend te maken. Om gevonden en gezien te worden. Dat kan allemaal zo eenvoudig vandaag de dag. Wij zoeken contact met andere Surinamers in diaspora in de wereld. Wie dat zijn? Dat zijn wij, alle Surinamers die buiten de Republiek Suriname wonen en werken.

Ook deze website surinamersindiaspora.net is op zoek naar 'Wij Surinamers'.
Op zoek naar Surinamers in diaspora die hun verhalen willen vertellen en te delen met anderen. Voor verdere informatie mailen naar: reinierkromopawiro@gmail.com.
Natuurlijk bent u benieuwd naar mijn verhaal. U kunt mij uitgebreid leren kennen via de websites: www.javanenvanssuriname.info of www.javanenindiaspora.net.

De webmaster,
Reinier Kromopawiro

BanyuMili

BanyuMili is een activiteit die in 1990 door Reinier Kromopawiro in het leven werd geroepen. Aanvankelijk voor het behoud van de Javaanse taal in Suriname. Later uitgebreid tot online informatie over de taal en cultuur en geschiedenis van de Javanen van Suriname. Inmiddels ondersteunt BanyuMili Surinaamse personen en organisaties waar mogelijk is en in welke vorm dan ook, maar het merendeel gaat het om online promotionele activiteiten.

Zo heeft BanyuMili in 1990 de Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) in Suriname geholpen met het project Sana Budaya (het Javaans cultureel centrum) in Paramaribo  Lees meer hierover in www.javanenvansuriname.info.

SrananPasi
BanyuMili ondersteunt Roy Silos van SrananPasi in Suriname met online activiteiten.

Bakkie
BanyuMili ondersteunt Bas Spek in Suriname de online activiteiten van FB Community Bakkie, Reynsdorp, Commewijne, Suriname.